ОРТ в Україні
Ми в соцмережах:
Головна мета та суть діяльності представництв ОРТу полягає у підвищенні рівня життя і добробуту через навчання і освіту, як єврейського народу, так і інших народів світу.
Крістіна Килинчарслан
Крістіна Килинчарслан - курсант льотної академії Національного авіаційного університету
ОРТ в УкраїніНовини та медіаНовини та анонсиНова будівля Вільнюської гімназії ОРТ ім. Шолом-Алейхема

Нова будівля Вільнюської гімназії ОРТ ім. Шолом-Алейхема

15 Серпня 2015

На офіційному відкритті нової будівлі Вільнюської гімназії ОРТ ім. Шолом-Алейхема виступив прем'єр-міністр Литви Альгірдас Буткявічюс.

Г-н Буткявічюс оглянув будівлю, розташовану в центрі міста, повністю відремонтовану і оснащену за рахунок державного фінансування та коштів Всесвытнього ОРТ. Його супроводжували генеральний директор Всесвытньго ОРТ Шмуель Сіссо і керівник програм Всесвітнього ОРТ Володимир Дрібінский.

"Ось уже кілька років школа входить до числа найкращих шкіл в країні. Тепер вона стала однією з кращих в Європі", - зазначив пан Сіссо.-  "Для нас велика честь, що пан прем'єр-міністр Буткявічюс присутній тут сьогодні. І ми раді були чути на церемонії відкриття його слова про те, що уряд відмовляється проявляти толерантність по відношенню до антисемітизму та екстремізму".

Незабаром після здобуття Литвою незалежності в 1989 році, школа ім. Шолом-Алейхема розпочала свою роботу в якості недільної школи, де викладали іврит, ідиш, єврейську історію і традицію для кількох десятків дітей і дорослих. В даний час це процвітаюча середня школа, де на додаток до національної навчальної програми  318 дітей вивчають предмети єврейського циклу, а також програмування, робототехніку і графічний дизайн.

Пан Дрібінский підкреслив: "Нова будівля дозволить школі комфортно збільшити набір до 350 учнів. Такий розвиток подій є результатом співпраці між місцевою єврейською громадою, органами міського самоврядування та Всесвітнім ОРТ. Прем'єр-міністр віддав належне єврейській громаді та внеску в незалежність країни і висловив задоволення тим, що новий кампус був відкритий в тиждень урочистостей, присвячених святкуванню 25-річного ювілею незалежності ".

"Ми дуже задоволені комплексом нових будівель, що розташований в такому прекрасному районі Вільнюса," - заявив директор школи Міша Якобас. - "Наша школа сконцентрується на розвитку інновацій. Ми станемо предметом гордості всієї Литви, державної системи освіти і всіх жителів Вільнюса ".

Школа співпрацює з Міністерством освіти та іншими органами управління освітою, такими, як Інститут підготовки вчителів, Екзаменаційний центр Литви і Педагогічний університет Литви. Викладачі школи проводять для колег з різних міст навчання використанню інтерактивних дошок і комп'ютерних реєстраторів даних. У школі працює центр толерантності, який знайомить дітей з інших шкіл з єврейськими традиціями і культурою, і організовує заходи по темі толерантності в інших школах міста.



Дивіться також:
29 Жовтня 2023
12 Березня 2020
10 Лютого 2020
07 Лютого 2020
26 Вересня 2019