ОРТ в Україні
Ми в соцмережах:
Головна мета та суть діяльності представництв ОРТу полягає у підвищенні рівня життя і добробуту через навчання і освіту, як єврейського народу, так і інших народів світу.
Крістіна Килинчарслан
Крістіна Килинчарслан - курсант льотної академії Національного авіаційного університету
ОРТ в УкраїніНовини та медіаНовини та анонсиОбговорення питань інклюзивної освіти

Обговорення питань інклюзивної освіти

26 Вересня 2019

23-24 вересня на базі НВК №141 "ОРТ" м. Києва пройшов дводенний круглий стіл, присвячений інклюзивній освіті в Україні.  На зустрічах були присутні пан Давид Беніш, глава Представництва «ОРТ» в Україні, почесні гості Благодійної установи «ОРТ» – міжнародні експерти з інклюзії – пані Елана Глазенберг і пан Петер С Мотт, а також вчителі та спеціалісти НВК №141 «ОРТ», представники різних державних, некомерційних і громадських організацій України.

Перший день міжнародні експерти з інклюзії знайомились з роботою НВК  та спеціалістів НВК: логопеда, психолога та соціального педагога, відвідали уроки в інклюзивних класах.  Дуже плідною виявилась зустріч з викладачами та спеціалістами НВК №141 «ОРТ» м. Києва, і асоціацією батьків, де обговорювались питання інклюзивної освіти в НВК №141 «ОРТ» м. Києва, проблеми, з якими кожного дня стикаються спеціалісти, батьки та учні в школі та можливі шляхи їх вирішення.

На другий день гості відвідали школу-інтернат № 26 Дніпровського району м. Києва – унікальний навчальний заклад, де навчаються та успішно проходять реабілітацію діти з різними нозологіями та інклюзивно-ресурсний центр №2 Дарницького району м. Києва – державний центр, що надає послуги дітям з особливими освітніми потребами.

Після обіду було продовжено обговорення питань існуючих проблем в області інклюзивної освіти в Україні протягом круглого столу зі спеціалістами з інклюзивної освіти різних організацій міста Києва. В зустрічі приймали участь:

  • Давид Беніш, глава Представництва «ОРТ» в Україні,
  • почесні гості Благодійної установи «ОРТ» – міжнародні експерти з інклюзії – пані Елана Глазенберг і пан Петер С Мотт,
  • Володимир Шевченко, кандидат педагогічних наук, старший науковий співробітник, докторант  Інституту спеціальної педагогіки і психології імені Миколи Ярмаченка НАПН України,
  • Наталія Базима, кандидат педагогічних наук, викладач кафедри логопедії Інституту корекційної педагогіки та психології Національного педагогічного університету імені М.П.Драгоманова,
  • Ірина Чорнобривець, директор БО БФ «ЛайфЧейнджер»,
  • Лариса Рибченко, координатор експертно-консультативної ради з питань аутизму при Міністерстві освіти і науки України, член робочої групи з питань дошкільної освіти дітей з особливими потребами при Міністерстві освіти і науки України, член Громадської Ради при Міністерстві охорони здоров’я України,
  • Аліна Мельник, психолог, експерт з впровадження інклюзивної освіти в Україні,
  • Валерія Кваша, керівник сімейної служби єврейського центру «Холом»,

а також спеціалісти школи-інтернату № 26 Дніпровського району м. Києва та інклюзивно-ресурсного центру №2 Дарницького району м. Києва.

Підбиваючи підсумки зустрічей, пані Глазенберг зазначила, що подібні зустрічі дуже важливі, адже «всі сторони інклюзивної освіти – і діти, і батьки, і вчителі потребують взаємної допомоги».  Давид Беніш висловив сподівання на розвиток проєкту і подальше співробітництво всіх учасників зустрічей: «Досвід інших країн дуже цінний, і ми будемо залучати його, але кожна країна має свої особливості, тому нам вкрай важлива ваша участь і допомога…»



Дивіться також:
25 Лютого 2019
06 Березня 2018
07 Грудня 2017
14 Листопада 2017
20 Жовтня 2017