ОРТ в Україні
Ми в соцмережах:
Головна мета та суть діяльності представництв ОРТу полягає у підвищенні рівня життя і добробуту через навчання і освіту, як єврейського народу, так і інших народів світу.
Крістіна Килинчарслан
Крістіна Килинчарслан - курсант льотної академії Національного авіаційного університету
ОРТ в УкраїніНовини та медіаНовини та анонсиУчні шкіл мережі ОРТ в Україні прийняли участь в VI Міжнародному конкурсі "Robotraffic"

Учні шкіл мережі ОРТ в Україні прийняли участь в VI Міжнародному конкурсі "Robotraffic"

23 Серпня 2015

 В останні роки ОРТ здійснює цілий ряд програм з підвищення мотивації школярів до вивчення робототехніки.

Початок поклав спільний проект ОРТ та Інституту Техніон (Хайфа) - участь шкільних команд мережі ОРТ у міжнародному конкурсі Robotraffic, який проводиться на базі Центру робототехніки Leumi Техніона. Фахівці лабораторії надають підтримку на етапі підготовки команд і проводять самі змагання на високому професійному рівні.

В учнів шкіл мережі ОРТ ось уже майже п'ять років є чудова можливість отримати нові знання в галузі робототехніки, придбати друзів-однодумців з різних країн, більше дізнатися про культуру та життя Держави Ізраїль.

З осені 2011 р між ОРТ і компанією IBS - одним з провідних постачальників програмного забезпечення та ІТ-послуг у Центральній та Східній Європі - діє угода про надання підтримки в організації поїздки команд шкіл мережі ОРТ України на конкурс «Robotraffic». Експерти IBS активно сприяють процесу підготовки шкільних команд. Для хлопців організовуються екскурсії в офіси компаній, з Хайфи в школи мережі ОРТ доставляються набори обладнання.

Завдяки підтримці компанії IBS в цьому році 24 школяра у складі 12 шкільних команд з Дніпропетровська, Запоріжжя, Києва, Казані, Москви, Одеси, Санкт-Петербурга та Чернівців змогли поїхати в Ізраїль і взяти участь у престижному міжнародному змаганні.

Всього у змаганнях цього року взяли участь школярі з 5-ти країн: Аргентини, Ізраїлю, Росії, США та України.

Додому учні повернулись з нагородами:

  • Дніпропетровська школа «Ор Авнер Хабад Любавич» ім. Леві Іцхака Шнеєрсона: перше місце у змаганнях на швидкість, перше місце в тривимірному моделюванні та третє місце в тесті на знання правил дорожнього руху;
  • Чернівецька школа «ОРТ» № 41: перше місце за акуратне водіння і перше місце за акуратне водіння модифікованих роботів, перше місце в тривимірному моделюванні;
  • Київський технологічний ліцей ОРТ: перше місце в захисті проектів і третє місце в тривимірному моделюванні;
  • Одеська школа «ОРТ» № 94 (категорія для середньої школи): третє місце за акуратне водіння, друге місце за презентацію проектів, перше місце в тесті на знання правил дорожнього руху і друге місце в тривимірному моделюванні;
  • Запорізька міська єврейська школа-гімназія «ОРТ-Алєф»: третє місце в тесті на знання правил дорожнього руху.


Дивіться також:
15 Серпня 2015