ОРТ в Україні
Ми в соцмережах:
Головна мета та суть діяльності представництв ОРТу полягає у підвищенні рівня життя і добробуту через навчання і освіту, як єврейського народу, так і інших народів світу.

Філ Шварц

студент Anieres Elite Academy, випускник Одеської школи ОРТ №94:

«Я народився і виріс в Одесі, але останні два роки живу в Ізраїлі, де навчаюся за програмою ОРТ – Anieres Elite Academy. Можливість переїхати до Ізраїлю у мене з'явилася завдяки школі ОРТ №94. У цій школі я вчився з 3 по 9 клас. Для моєї родини і мене дуже важливим питанням було вивченняєврейських традицій, які вивчалися в школі, святкування єврейських свят, вивчення івриту. Важливою подією в моєму житті була Бар-Міцва, в якій брали участь мої однокласники, батьки і вчителі школи.

Мене оточували турботою і увагою вчителі, захоплені своєю професією, чуйні і завжди готові допомогти. Завдяки вчителю івриту Щербатюк Раїсі Іванівні я вивчив основи мови і зараз в Ізраїлі кожен день вдосконалюю набуті знання. Раїса  Марковська навчила мене, як зустрічати Шаббат і святкувати єврейські свята, ми вивчали історію єврейського народу і читали Тору. Всі ці знання я б не зміг би отримати поза межами моєї улюбленої школи!

Крім того, ОРТ дав  мені можливість вивчати технічні спеціалізовані предмети, такі як технологія, програмування і робототехніка ... погодьтесь, це досить унікальна можливість для вивчення в середній школі. Я брав участь у багатьох міжнародних проектах і робототехнічних змаганнях. В 2014 році я представляв декілька проектів в Празі на World ORT BoR. Завдяки всьому цьому я захопився технічними науками і дуже сподіваюся, що після закінчення навчання зможу продовжити освіту в Ізраїльському технологічному інституті «Техніон».

Під час навчання в 9 класі, мені запропонували спробувати себе і пройти тестування на нову елітну програму з навчання в Ізраїлі. У тестуванні брали участь кілька десятків учнів, але завдяки відмінній підготовці та знанням, отриманим в школі ОРТ, у мене все вийшло і з того моменту моє життя круто змінилося.

Мій старший брат Петро Шварц закінчив 10 класів Одеської школи ОРТ №94, виїхав до Ізраїлю за програмою НААЛЕ; зараз він уже завершує навчання, готується прийняти громадянство Ізраїлю і служити в  армії. Батьки пишаються нами і впевнені в нашому майбутньому.

Тепер я знаю, ким я хочу стати в майбутньому і завжди буду пам'ятати школу, яка стала для мене другою домівкою».

31 Березня 2016


Дивіться також: