ОРТ в Україні
Ми в соцмережах:
Головна мета та суть діяльності представництв ОРТу полягає у підвищенні рівня життя і добробуту через навчання і освіту, як єврейського народу, так і інших народів світу.
Крістіна Килинчарслан
Крістіна Килинчарслан - курсант льотної академії Національного авіаційного університету
ОРТ в УкраїніНовини та медіаНовини та анонсиСергій Дзюба - викладач НВК «ОРТ» №141 м. Києва – отримав міжнародну премію World ORT Excellence Award

Сергій Дзюба - викладач НВК «ОРТ» №141 м. Києва – отримав міжнародну премію World ORT Excellence Award

16 Лютого 2017

Номінація «Викладання технології, інформатики та ІКТ»

 

Так вийшло, що в 2000 році я прийшов працювати в школу ОРТ. Це була перша школа, в якій я почав працювати. І на сьогоднішній день я знаю, що я не зможу працювати в іншій школі. Дуже багато ідей народилося і реалізувалося саме тут. Я пишаюся тим, що і мені вдалося зробити свій вклад в розвиток нашої школи, і що World ORT оцінив його врученням цієї премії.

Я отримав спеціальність інженера-хіміка-технолога, працюючи паралельно фахівцем з комп'ютерних мереж. Так я познайомився зі світом інформаційних технологій. І саме в рік отримання свого першого диплома я прийшов працювати в школу ОРТ. Мабуть перший вибір професії був правильним, тільки з часом змістилися акценти у викладанні предмета. Світ інформаційних технологій та інженерії мене захопив і хотілося цим ділитися з тими, хто тільки починає з цим знайомитися. А це виявилися діти.

У мережі шкіл ОРТ розроблено дуже багато методик викладання, створені високопрофесійні матеріали та працюють талановиті педагоги. Доступ до всього цього дозволяє вести навчальний процес на якісному рівні. Методичні семінари, конкурси, змагання - все це підвищує інтерес до навчання і у школярів, і у вчителів.

Величезне значення, також, має наявність якісної матеріальної бази, яку можна використовувати у викладанні не тільки предметів інформаційно-технологічного циклу, а й багатьох інших, таких як біологія, фізика, хімія, математика.

В нашій школі один освітній експеримент змінюється іншим, впроваджуються нові методики і форми освіти, вчителі мають можливість втілювати в життя свої творчі педагогічні ідеї. І це створює мотивацію для учнів вчитися і осягати нове. При переході українських шкіл на 12-річне навчання дуже гостро стоятиме питання про допрофільну, профільну та професійну освіту в школі. На мій погляд, школи мережі ОРТ можуть стати одними з перших, які зможуть створити і реалізувати таку систему освіти.

Влітку 2016 роки мені вдалося пройти конкурсний відбір на The CS50 Educator Scholarship від компанії Майкрософт на навчання в Harvard Extension School і в грудні я закінчив першу частину курсу Introduction to Computer Science /David.J.Malan/, зараз проходжу другу частину курсу. Також я пройшов відбір в рамках Cisco Global Cybersecurity Scholarship program і тепер мене чекає влітку навчання за двома курсами з кібербезпеки. Обидві ці програми будуть інтегровані в наш шкільний освітній процес.

Найважливішими для мене є ті моменти, коли наші випускники приходять до нас і розповідають, що наша школа навчила їх вчитися, дала ті важливі знання і вміння для життя, які допомагають їм вчитися в подальшому і ставати успішними людьми.

Тому дуже важливо, щоб розвиток школи не зупинявся, і ми могли йти в ногу з часом, часом навіть випереджаючи його. Тоді наша освіта буде однією з найкращих.

А слова «Випускник школи ОРТ» завжди звучатимуть дуже круто!

World ORT ExcellenceAward престижна нагорода Всесвітнього ОРТ, яка присуджується самим висококваліфікованим і талановитим учителям, ефективним менеджерам і активним учасникам єврейського громадського життя. 



Дивіться також:
15 Лютого 2017
14 Лютого 2017
19 Січня 2017
23 Грудня 2016
30 Вересня 2016