ОРТ в Україні
Ми в соцмережах:
Головна мета та суть діяльності представництв ОРТу полягає у підвищенні рівня життя і добробуту через навчання і освіту, як єврейського народу, так і інших народів світу.
Крістіна Килинчарслан
Крістіна Килинчарслан - курсант льотної академії Національного авіаційного університету
ОРТ в УкраїніНовини та медіаНовини та анонсиУчні ОРТ знову попереду технічного прогресу!

Учні ОРТ знову попереду технічного прогресу!

14 Квітня 2017

Багато з нас звикли дивитися за прогресом і останніми досягненнями техніки і науки як би трохи з боку, оцінюючи вже конкретні продукти, а не сам процес. Однак учні НВК №141 «ОРТ» не з їх числа. Вони якраз із таких, хто віддає перевагу пройти весь шлях власноруч від ідеї до кінцевого результату. І підсумком їх пошуків став 3D принтер, який вони презентували сьогодні в Київському політехнічному інституті ім. Ігоря Сікорського.

Протягом навчального року Краснова Олена, Діхтяр Артем, Жук Пилип, Атаманчук Владислав та Пінчук Артем працювали над створенням 3D-принтеру під керівництвом провідних спеціалістів кафедри Інтегрованих технологій машинобудування Київського політехнічного інституту ім. Ігоря Сікорського - Пасічника Віталія Анатолійовича, завідувача кафедри, доктора технічних наук, професора; Джулія Дмитра Юрійовича, асистента, кандидата технічних наук.

Учні здійснили весь технологічний процес проектування і виробництва: створили тривимірні моделі елементів 3D-принтера, самостійно розробили дизайн, написали програмне забезпечення для роботи принтера, провели калібрування. Устаткування, необхідне для побудови принтера, було придбано завдяки спонсорській допомозі.

Створений 3D-принтер «КОРТ-1» може одночасно друкувати доволі складні моделі двома видами пластику. Собівартість такого принтера становить близько 17,5 тисяч гривень. Вартість подібних принтерів на українському ринку стартує від 30 тисяч гривень.

 «Ці учні - фантастичні, вони вже майже професіонали і можуть навіть починати професійно працювати, - вважає виконавчий директор Благодійної організації "Освітні ресурси та технологічний тренінг" (ОРТ) – Людмила Фінкельштейн, - В умілих руках вчителів ці діти з алмазів перетворилися в діаманти. ОРТ щасливий, що в мережі шкіл ОРТ є такі школи!»

Саме завдяки навчанню в системі ОРТ, де з 10-го класу викладається унікальний курс «3D моделювання», учні отримують необхідні в подальшому житті знання, уміння і навички, для освоєння майбутніх професій з інженерної спеціальності. А в Навчально-виховному комплексі №141 «ОРТ», що є частиною мережі ОРТ з дня свого відкриття і працює за експериментальним навчальним планом, всі програми з інформаційно-технологічного напряму розроблені  вчителями і фахівцями ОРТ та затверджені Міністерством освіти і науки України.

Сподіваємося, робота над цим проектом принесе нашим юним винахідникам ще багато успіхів і відкриттів!



Дивіться також:
07 Квітня 2017
05 Квітня 2017
29 Березня 2017
16 Лютого 2017
15 Лютого 2017