ОРТ в Україні
Ми в соцмережах:
Головна мета та суть діяльності представництв ОРТу полягає у підвищенні рівня життя і добробуту через навчання і освіту, як єврейського народу, так і інших народів світу.
Крістіна Килинчарслан
Крістіна Килинчарслан - курсант льотної академії Національного авіаційного університету
ОРТ в УкраїніНовини та медіаНовини та анонсиУчні ОРТ знову приймали участь у Міжнародному проекті «Маса Шорашим»

Учні ОРТ знову приймали участь у Міжнародному проекті «Маса Шорашим»

07 Квітня 2017

С 27 березня по 2 квітня 2017 року наші учні знову приймали участь у Міжнародному проекті «Маса Шорашим» («Коріння»). Цього року маршрут проходив по містах і колишніх єврейських містечках Білорусі: Мінськ, Раків, Воложин, Ів’є, Новогрудок, Мир, Несвіж. Проект зібрав 400 підлітків з різних міст і країн пострадянського простору.

У перший день учні відвідали Меморіальний комплекс «Хатинь», що залишило незабутнє враження у всіх учасників. Після розміщення в готелі міста Мінськ відбувся вечір знайомств.

У наступні 3 дні учні подорожували по єврейських містечках. Тут єврейські громади були знищені в роки Голокосту, але залишилися сліди їхнього минулого життя: будівлі синагог, іешив, житлові будинки. У місті Новогрудок учасники проекту відвідали дуже цікавий музей єврейського опору, а в місті Мир на місці розстрілу євреїв провели церемонію пам'яті.
Екскурсія по колишньому Мінському гетто, знайомство з історією єврейської громади міста були також дуже цікаві.  У п'ятницю відбулася велика церемонія пам'яті жертв Голокосту, організована вчителями для всіх учасників Маса Шорашим.

Хлопці та дівчата продемонстрували свої таланти на вечорі «Штетл», де вони виступали з різноплановими сценічними номерами, а на церемонії закриття, присвяченій Ізраїлю, вони чудово виконали ізраїльські пісні.

Проект «Маса Шорашим» можна з повним правом назвати унікальним. Саме тут школярі з різних міст і країн можуть відчути себе частиною великої єврейської громади, на власні очі побачити багато чого з того, про що їм розповідали в школі вчителі. Цей проект виховує у підростаючого покоління інтерес до історії своєї сім'ї, громади, до свого «коріння».



Дивіться також:
05 Квітня 2017
29 Березня 2017
16 Лютого 2017
15 Лютого 2017
14 Лютого 2017