ОРТ в Україні
Ми в соцмережах:
Головна мета та суть діяльності представництв ОРТу полягає у підвищенні рівня життя і добробуту через навчання і освіту, як єврейського народу, так і інших народів світу.
Крістіна Килинчарслан
Крістіна Килинчарслан - курсант льотної академії Національного авіаційного університету
ОРТ в УкраїніНовини та медіаНовини та анонсиУчні ОРТ перемогли на «BestRoboFest 2017», і приймуть участь в засіданні комісії «Розумне місто» при міській раді

Учні ОРТ перемогли на «BestRoboFest 2017», і приймуть участь в засіданні комісії «Розумне місто» при міській раді

16 Червня 2017

Учні 5-го класу єврейської школи Дніпра "Ор Авнер Хабад Любавич» ім. Леві-Іцхака Шнеєрсона не тільки перемогли в Національному фестивалі робототехніки та інновацій «BestRoboFest 2017», але їхня пропозиція щодо вирішення проблеми помітності пішохода на нерегульованому переході буде розглянута на засіданні комісії «Розумне місто» при міській раді.

Брати Рябко - Давид і Ілля, не тільки висунули ідею як можна підвищити безпеку на переходах, а й запропонували технічне рішення створення «Розумного пішохідного переходу» з підсвічуванням всій площі «Зебри» на нерегульованому пішохідному переході, при наближенні до нього людини і протягом всього переходу.

«Водій завчасно бачить, що по пішохідному переходу йде людина. Крім цього, якщо з правого боку проїжджої частини припаркований автомобіль, або він зупинився, то ця ситуація не буде перешкодою для чіткої видимості пішохода. Таким чином, за допомогою такого рішення можна уникнути багатьох ДТП », - так описали брати Рябко реальні переваги свого рішення.

Це інженерне рішення Давид і Ілля Рябки придумали, описали і зробили працюючий міні-макет на «ОРТівському» гуртку робототехніки, під керівництвом викладача інформатики і технології Ольги Борисенко. Для створення робочої моделі хлопці використовували конструктори ЛЕГО, елементи мікроелектроніки, складові конструктора Ардуіно, світлодіодні стрічки і інші матеріали. Треба відзначити, що діючу модель учні п'ятого класу повністю зібрали і запаяли самостійно.

Не дивно, що робота братів Рябко отримала на фестивалі «BestRoboFest 2017» перше місце в номінації «Краще технологічне рішення», а її автори Давид і Ілля, крім грамоти переможців і дизайнерської статуетки, отримали в подарунок дуже великий набір юного конструктора.

Більш того, стало відомо, що Давида і Іллю Рябко офіційно запросили на засідання комісії «Розумне місто» при міській раді для презентації свого технічного рішення.

Будемо сподіватися, що «перехід Рябко» отримає підтримку, і це просте і оригінальне рішення врятує багато життів, в тому числі і дитячих, не тільки в Дніпрі, а й в Україні.

Вітаємо наших юних винахідників та бажаємо їм ще багато цікавих відкриттів!

*Матеріали взяті з сайту http://djc.com.ua/



Дивіться також:
15 Червня 2017
18 Травня 2017
21 Квітня 2017
14 Квітня 2017
07 Квітня 2017