ОРТ в Україні
Ми в соцмережах:
Головна мета та суть діяльності представництв ОРТу полягає у підвищенні рівня життя і добробуту через навчання і освіту, як єврейського народу, так і інших народів світу.
Крістіна Килинчарслан
Крістіна Килинчарслан - курсант льотної академії Національного авіаційного університету
ОРТ в УкраїніНовини та медіаНовини та анонсиВчителі Всесвітнього ОРТ досліджують нові напрямки у викладанні математики

Вчителі Всесвітнього ОРТ досліджують нові напрямки у викладанні математики

23 Березня 2016

В період з 13 по 18 березня 2016 року відбувся щорічний міжнародний технологічний семінар Хаттера (World ORT 13th annual Hatter Seminar) –  "Нові напрямки у викладанні математики".

19 вчителів з 12 країн світу зібрались в місті Лондоні, щоб отримати досвід провідних спеціалістів в світі математики та поділитись своїми надбаннями в цій області.

Почесний Президент Всесвітнього ОРТ сер Моріс Хаттер, який є спонсором семінару, закликав вчителів скористатись можливістю презентувати себе.

"Для того, щоб бути попереду в області науки і техніки студенти повинні не тільки освоїти основи математики для повсякденного життя і роботи, а також вивчати математику поглиблено, що відкриє їм доступ до широкого кола професій. Наука і технології розвиваються по експоненті, і ми обмежуємо можливості наших студентів, якщо ми не готуємо їх математично," - наголосив він.

Першим із виступаючих на семінарі був професор Х'ю Буркхардт,  який з 1982 року  очолює всесвітньо відомий Центр математичної освіти Shell. Він схвалив ідею проведення семінару та показав переваги сучасних підходів до контрольно-оціночних уроків.

Україну на семінарі в м. Лондоні представляла вчитель математики спеціалізованої школи №144 м. Дніпропетровська Тетяна Івашкова.Заступник директора, вчитель-методист вищої категорії,  Тетяна  в минулі роки була координатором міжнародного віртуального математичного клубу Всесвітнього ОРТ, лауреатом конкурсу «Премія Всесвітнього ОРТ», лауреатом премії імені Беатріс Ванд-Полак, переможцем конкурсу «Вчитель року ОРТ». Приємно зазначити, що спеціалісту такого високого рівня  було чому повчитися на семінарі!

«Я неодноразово  брала участь в семінарах ОРТа. Але в семінарі такого рівня –  вперше, - зазначила пані Івашкова. -  Було дуже цікаво дізнатися про проблеми  математичної освіти в різних країнах та шляхи їх вирішень. Лекції про глобальні проблеми математичної освіти дозволили оцінити проблеми власної школи і вчителів. Звичайно, не все з почутого і побаченого можна реалізувати в нашій школі, але цікаві програми, методики завжди можна адаптувати під свої умови. Дуже приємно, що використання платформи Quipper School для організації перевернутого навчання і програма Plickers, про які я розповідала на семінарі, дуже зацікавили учасників і організаторів семінару ...  Найголовніше, що після семінару з'явилося ще більше бажання працювати, впроваджувати нові методики, вдосконалюватись і допомагати колегам. Я дуже вдячна організаторам семінару...».



Дивіться також:
22 Березня 2016
21 Березня 2016
29 Грудня 2015
24 Грудня 2015
04 Грудня 2015